36 uur feesten tijdens Hotelnacht Gepost op zondag 15 januari 2017

VIJFDE HOTELNACHT TROK 7.500 BEZOEKERS

Afgelopen weekend vond voor de vijfde keer de Hotelnacht plaats in Amsterdam. Maar liefst 2.500 Amsterdammers bleven overnachten in één van de bijna 40 deelnemende hotels en meer dan 7.500 mensen bezochten de 65 verschillende hotelfeestjes. Voor het eerst was de Hotelnacht helemaal uitverkocht.

Pool Party
Een Pool Party in het Amstel Hotel, een Ballenfeest in art’otel, een cocktailworkshop van Tess Posthumus bij NH Collection Krasnapolsky, Cocktail Curling op het dak van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en een knallend eindfeest Roomservice bij Hotel Arena. Dit is slechts een greep uit het veelzijdige en creatieve programma van de jubileum-editie van de Hotelnacht.

hotelnacht_2017_preview-30

Vakantiestemming
Organisator Vincent van Dijk: “Hotels hebben écht alles uit de kast getrokken om er een geweldig programma van te maken. Overal heerste een positieve vakantiestemming. Het programma duurde in totaal 36 uur lang.” Tijdens de officiële opening bij het Amstel Hotel, benadrukte hij dat hotels ten onrechte de schuld krijgen van de drukte in de stad. “Er wordt veel gezeurd over de drukte, maar we moeten er aan wennen dat Amsterdam een wereldstad is. Hotels geven juist erg veel terug aan de stad, bijvoorbeeld in de vorm van hippe hotelbars, fijne restaurants en wellness-centers. Niet alleen bij luxe hotels, maar juist ook de vernieuwende budget-hotels.”

hotelnacht_2017_preview-51

Toerist in eigen stad
Deelnemers konden niet alleen naar alle feestjes bij de hotels, maar zich ook toerist wanen in eigen stad. Zo konden zij een rondvaart maken door de grachten, een stadstour maken in de bekende rode bus en naar een aantal musea. Het programma duurde tot zondagochtend 5 uur en ging om 6 uur alweer door met een uitgebreid ontbijt met DJ bij The Exchange. Daarna konden mensen naar het Stedelijk voor een yoga-sessie en brunchen bij sterrenrestaurant Vermeer.

hotelnacht_2017_preview-26

Dit jaar vond de Hotelnacht alleen plaats in Amsterdam.

Uber
Hoteliers
Mini
Canadian Red
Grey Goose
Auping