Hotelnacht was weer een groot succes Gepost op dinsdag 16 januari 2018

Het afgelopen weekend hebben we voor de zesde keer Hotelnacht gevierd. Ruim 7.500 mensen bezochten de vele feestjes die de 40 deelnemende hotels organiseerden en 2.500 Amsterdammers logeerden in de hotels uit hun eigen stad. 

Creatief Programma
Dit jaar stond er weer een fantastisch programma klaar en de hotels hebben zich weer van hun creatieve kant laten zien. Zo kon je oneindig rondjes rollen in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel tijdens de Roller Skate Disco, fesivalgangers stonden rijendik voor de nachtelijke kebab pop-up Döner Vermeer en de Hotelnacht-diners in de verschillende hotelrestaurants waren stuk voor stuk uitverkocht. Ook de vele brunches, afternoon-tea’s en andere smaakvolle evenementen waren razend populair.

Leerzame editie
Deze Hotelnacht werden ook veel leerzame workshops gegeven. Zo werd de Auditorium Bar in het Generator Hostel weer voor een dag omgetoverd tot collegezaal en konden Hotelnacht-gangers alles leren over gin in School of Gin en over chardonnay in het Chardonnay College. De Cake Heaven pastry-workshop was binnen een mum van tijd volgeboekt en in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky leerde cocktail-kampioen Tess Posthumus je de fijne trucjes van het cocktail-shaken.

Festive Lighting Awards
Tijdens de officiële Hotelnacht-opening bij The Commons, de nieuwe hotelbar van The Student Hotel Amsterdam City, werden voor het eerst de Festive Lighting Awards uitgereikt aan hotels met de meest feestelijke verlichting. Het Conservatorium Hotel won de prijs voor Best Creatieve Concept, het Pulitzer voor Best Outdoor Concept en DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal voor Best Indoor Concept. Het publiek koos Hotel De L’Europe als hun verlichte favoriet. Ook werd voor de vijfde keer de Henk de Lugt Award uitgereikt, de prijs voor karakterhoteliers. Dit jaar kreeg Elly de Wouw van Starwood Hotels Amsterdam de eer om deze in ontvangst te nemen.

Het Parool
Hoteliers
Avontuur