fbpx

Er kan geboekt worden Gepost op woensdag 26 september 2018

Er kan weer geboekt worden voor Hotelnacht 2019.┬áVoor de 7e keer openen hotels hun deuren voor locals. Voor een speciale prijs kunnen zij een kamer boeken in meer dan 30 hotels. Ze kunnen kiezen uit drie verschillende prijscategorie├źn: Creative, Premium en Luxury.

Hotelfeestjes
Ook kunnen Hotelnacht-deelnemers naar zo’n 60 culturele, creatieve en culinaire feestjes in de verschillende tophotels. Van SWEETS, de brugwachtershuisjes die zijn getransformeerd tot hotel tot Pulitzer, van Generator Amsterdam tot Conservatorium. Tijdens de Vroegboekactie kunnen niet alleen kamers worden geboekt, maar voor een speciale prijs ook passe-partouts worden gekocht voor de hotelfeestjes.

Sustainable luxury
Sustainable luxury is dit keer het thema van Hotelnacht. En niet alleen omdat een vakantie in eigen stad de meest duurzame manier van vakantie vieren is. Ook omdat een aantal bijzondere, duurzame hotels dit jaar zijn deuren heeft geopend, zoals QO Amsterdam, Conscious Westerpark en Hotel Jakarta Amsterdam. Ook bestaande hotels zijn volop bezig met dit thema. Van sustainable cocktails in de hotelbar van Bluespoon van Andaz, tot een plasticvrije hotelkamer bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Tijdens Hotelnacht vormt duurzaamheid de rode, of liever groene draad, door het weekend.

Kwaliteitstoeristen
Hotelnacht is ooit bedacht om de drempel van hotels te verlagen. Initiatiefnemer Vincent van Dijk: ‘Inmiddels is het ook in Amsterdam heel normaal om in een hotellobby af te spreken of een drankje te doen in een hotelbar. Het aanbod is afgelopen jaren enorm gegroeid en Amsterdam kan zich meten met andere wereldsteden. Het ene na het andere hotel opent zijn deuren en richt zich al lang niet meer alleen op de toerist, maar ook op de local. In de hotels kunnen inwoners ontdekken dat Amsterdam ontzettend veel kwaliteitstoeristen trekt en gelukkig niet alleen de drinkende en rokende Dam-schreeuwers die het beeld helaas domineren. Maar het derde weekend van januari is deze mooie stad weer even van de Amsterdammer. We hebben een prachtige lijst met iconische en nieuwe hotels, dus niemand heeft een excuus om dan thuis te slapen.’

Vroegboekcode
Vanaf zaterdag 29 september 12 uur kunnen Parool-lezers een kamer boeken met een Vroegboekcode die in de krant is verschenen. Gedurende de hele dag worden er kamers online gezet, om te voorkomen dat het boekingssysteem overbelast wordt. Ditzelfde gebeurt op zondag 30 september vanaf 12 uur. Dan kunnen ook mensen zonder Vroegboekcode een kamer boeken.

 

Het Parool
Hoteliers
Avontuur