fbpx

Boordevol programma Gepost op maandag 7 januari 2019

Het programma van Hotelnacht 2019 is bekend. Een bont geheel van culinaire, creatieve en culturele hotelfeestjes van zaterdagmiddag tot zondagavond.

Zo kun je chillen in hot-tubs bij SkyLounge Amsterdam tijdens de Naked Party, naar poëzie luisteren onder het genot van cocktails bij hotelbar The Tailor, naar de pop-up-kopstootbar bij QO Hotel of naar een Flamingo-borrel bij The Birdhouse.

Gaming/learning/dancing
Gaming is zeer populair, dit jaar. Van de befaamde Big Winners Quiz bij INK Hotel tot elektrische spellen bij Conscious Westerpark en Sumo-worstelen en pingpong bij Moxy Amsterdam Houthavens. De oudste kapel van Amsterdam, de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace verandert tijdens Hotelnacht in een heuse lasergame-arena vol hotel-items. Iets leren tijdens Hotelnacht kan ook. Bij de Genever Experience in QO Hotel, de Blind Wine Tasting in The Manor, de rondleiding door het nieuwe Jakarta Amsterdam, bij de exclusieve cognacproeverij in een suite van TwentySeven of bij de Gin School. Ook kan er weer gedanst worden bij spectaculaire themafeestjes. Bij de Masquerade Bourbon Street Party in House Bar tot Grease Lightnin’ bij Pulitzers Bar, de Animal Party in de Koepelkerk van het Renaissance of de Red Carpet Party in Vic’s, de nieuwe hotelbar van Victoria.

Eetfeestjes
Feesten hoeft zeker niet op een lege maag. Naast de vele Hotelnacht Diners en Brunches halen hotels veel uit de kast: van een Winter-barbecue op het Leidseplein voor American tot een Moët&Chandon-champagne-diner in de Presidential Suite van Pestana Amsterdam Riverside, tot een Multisensory Dining Experience bij Andaz. Krasnapolsky organiseert de Ultimate Gastro Tour die start in Michelin-restaurant The White Room en eindigt met desserts in de Royal Suite. Op zaterdag na 12 uur laten topchefs hun ware aard zien en presenteren zij hun favoriete late-night snacks. Vermeer serveert Bratwurst & Bier, het Conservatorium serveert FEBO-snacks met een Taiko-twist en Bord’Eau opent de hotdog- en cocktail-pop-up Dogs & Tails.

Toeristje spelen
Om het vakantiegevoel te versterken, kun je typisch toeristische dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondvaart door de grachten met Blue Boat of een interessante fietstour door Amsterdam van Yays Hotels? Op zondag wordt er een diepgravende excursie naar Amsterdam Noord georganiseerd.

Sustainable Luxury
Vanaf 55 euro kunnen Amsterdammers een tweepersoonskamer boeken. Deelnemers die liever in hun eigen bed overnachten kunnen een passe-partout kopen voor de verschillende events. Het thema is dit jaar Sustainable Luxury, vanwege de vele nieuwe hotels die inspelen op het thema duurzaamheid. De officiële opening vindt plaats bij QO Amsterdam, één van de meest duurzame hotels van Europa.

Kijk hier voor het volledige Hotelnacht-programma, reserveringen en eventueel bijkomende kosten.
Het Parool
Hoteliers
Avontuur