fbpx

Kunstkamers @ Rosalia’s Menagerie Dagelijks

Kunst & Cultuur

Bij cocktailbar en hotel Rosalia’s Menagerie kun je je overgeven aan een multisensorische kunstervaring. Rosalia’s  exposeren in samenwerking met curator Eveline Vondeling het werk “Museum of Edible Earth” van de Russische kunstenaar Masha Ru en de creatie “Uh, uhh, mmm” van de Poolse kunstenaar Anna Orlikowska.
Masha Ru reist voor de klei en aarde projecten veel naar het buitenland. Het werk is sterk verbonden met spiritualiteit als een mogelijkheid tot uitbreiding van de vermogens van het lichaam en de geest. De installatie “Museum of Edible Earth” nodigt de toeschouwer uit tot het proeven van verscheidene soorten klei en aarde uit verschillende landen waar hen onderzoek gedaan heeft.
Anna’s praktijk richt zich op de architectuur en omgeving waarin het zich bevindt. Haar werk “uh, uhh, mmm” is speciaal aangepast aan de hotelkamer in de Menagerie. De kunstenaar vertaalt onzichtbare verschijnselen naar een materiële, belichaamde en zichtbare vorm.
Kunst curator Eveline Vondeling heeft deze werken geselecteerd in samenwerking met Rosalia’s Menagerie. We willen de toeschouwer een nieuwe multisensorische ervaring van kunst geven, buiten het museum of galerieruimte. Een ervaring die verder gaat dan alleen het kijken naar kunst waarvoor je ook vaak een lichamelijke afstand neemt van het werk. Voor deze editie heeft de cocktailbar twee cocktails ontworpen die aansluiten op de werken. De prijs van de cocktails is inbegrepen in het tentoonstellingsticket.
Voor dit evenement is een Hotelnacht-boeking in de maanden juli/augustus verplicht. Je boekingsnummer vind je in de bevestiging van Hoteliers.com. Voor dit evenement is een reservering nodig. Gebruik hiervoor onderstaand formulier. De bijkomende kosten zijn 17,50 euro per persoon voor de installaties en twee cocktails.

Evenement details

Rosalia's Menagerie
Kloveniersburgwal 20
1012 CV, Amsterdam
www.rosalias.amsterdam

Bekijk dit hotel

Het Parool
Minibar Box
Hoteliers