FAQ

HOTELNACHT-KAMER BOEKEN

Ik wil graag een hotelkamer boeken voor Hotelnacht, wat zijn de voorwaarden?
Lees hier alle voorwaarden voor het boeken van deze Hotelnacht-kamer.

Ik wil graag een tweepersoons Hotelnacht-kamer boeken, moet mijn kamergenoot ook in de regio wonen?
Alleen voor diegene die de kamer online boekt, geldt dat hij of zij in de regio moet wonen. Gebruik daarvoor de postcode-check op de website. Voor de kamergenoot geldt dit dus niet. De boeker zal zich ook moeten kunnen identificeren bij het inchecken in het hotel als zijnde ‘de boeker’.

Kan ik meer dan één Hotelnacht-kamer boeken?
Het is helaas niet mogelijk om meer dan één Hotelnacht-kamer per Amsterdams woonadres te boeken.

BETALINGEN

Ik heb geen creditcard, hoe kan ik toch boeken?
Dit is helaas niet mogelijk: een creditcard geldt als garantiemiddel en is nodig voor de definitieve boeking van je Hotelnacht-kamer.

Ik heb een hotelkamer geboekt, kan ik dit nog annuleren?
Dit is helaas niet mogelijk. Vanwege de sterk gereduceerde prijs tijdens Hotelnacht, is een “Non-Refundable” kamer de enige optie. Als je hebt geboekt, dan ben je ermee akkoord gegaan dat je definitief hebt betaald en er geen annuleringsmogelijkheden zijn.

Wat betekent een Non-Refundable hotelkamer boeken?
“Non-Refundable” betekent dat er geen restitutie mogelijk is. Als je boekt, dan ga je ermee akkoord dat je definitief betaalt en er geen annuleringsmogelijkheden zijn.

Betaal ik Toeristen Belasting voor mijn Hotelnacht-kamer?
Nee, Toeristen Belasting geldt alleen voor gasten woonachting buiten gemeente Amsterdam. Let op: rekent een hotel per ongeluk toch Toeristen Belasting, dan kan dat alleen worden teruggevorderd bij het desbetreffende hotel.

HOTELNACHT TICKETS

Wat zijn Hotelnacht Tickets?
Hotelnacht Tickets zijn passe-partouts: ze geven toegang tot alle activiteiten tijdens het Hotelnacht-weekend (en soms zijn er zelfs langer lopende acties en/of voordelen).

Waar en wanneer koop ik Hotelnacht Tickets?
Hotelnacht Tickets kunnen alleen online worden gekocht. Tot aan de bekendmaking van het (voorlopige) Hotelnacht Programma, kunnen tickets worden gekocht in combinatie met het boeken van een Hotelnacht-kamer (deze passe-partouts worden als eTicket toegestuurd in de week vóór Hotelnacht). Daarna kunnen ook losse tickets worden gekocht via de website van Hotelnacht.

HOTELNACHT PROGRAMMA

Wanneer wordt het Hotelnacht Programma bekendgemaakt?
Dit zal wanneer het duidelijk is worden bekendgemaakt. Houd de communicatiekanalen van Hotelnacht goed in de gaten, voor het meest actuele en volledige programma.

Zijn alle activiteiten gratis toegankelijk, of moet ik (soms) bijbetalen?
Hotels kunnen alleen een extra bedrag vragen voor bijvoorbeeld consumpties of een speciaal Hotelnacht-diner met een vaste prijs. Toegang tot aanbiedingen en activiteiten is altijd inbegrepen bij het Hotelnacht Ticket. Bekijk het Hotelnacht Programma voor meer informatie over het desbetreffende programma-onderdeel.

Hoe reserveer ik voor een activiteit/aanbieding?
Bij sommige activiteiten/aanbiedingen is het noodzakelijk om te reserveren. Voor welke programma-onderdelen dat geldt en hoe dat in zijn werk gaat, kun je vinden bij het Hotelnacht Programma.

MAATREGELEN COVID

Waar moet ik precies rekening mee houden?
Hotelnacht volgt in elk geval de COVID-maatregelen zoals die dan (tijdens het Hotelnacht-weekend) door de overheid worden voorgeschreven. Het lijkt erop dat de toegangscontrole via de Corona-app of middels een recente negatieve COVID-test voorlopig zal blijven bestaan. Meer informatie zal daarover worden gedeeld in aanloop naar de Hotelnacht, via de overheid en de communicatiekanalen van Hotelnacht.

MasterCard